Bezodpadové varenie – cesta k udržateľnej budúcnosti

Bezodpadové varenie – cesta k udržateľnej budúcnosti 07.06.2024 I Circular Slovakia / Seesame Plytvanie potravinami je celosvetový problém, ktorý sa nevyhýba ani Slovensku. Podľa najnovších štatistík vyhodí priemerný Slovák ročne až 105 kg potravinového odpadu, čo u nás predstavuje celkovo 0,57 miliónov ton ročne. Už z tretiny tohto jedla by sa dokázalo najesť pol milióna ľudí. Táto …

Bezodpadové varenie – cesta k udržateľnej budúcnosti Čítajte viac »

Správa z podujatia: Ako na ESG vykazovanie

V rámci diskusných stolov sa účastníci zamerali najmä na problematiku zberu dát. Dáta možno podľa expertiek získavať troma spôsobmi; legálnou cestou pomocou dodatkov zmlúv a špecifikovaním zmluvnej pokuty z nedodržania záväzku, budovaním vzťahov s dodávateľmi alebo motiváciou, v prípade B2C segmentu napríklad zľavou z nákupu ďalšieho tovaru. Firmy by sa však zberu dát obávať nemali, nejaké dáta už zbierajú a existuje …

Správa z podujatia: Ako na ESG vykazovanie Čítajte viac »

Recyklovať nestačí. Prvý Circular Summit ukázal, ako podnikať cirkulárne

Recyklovať nestačí. Prvý Circular Summit ukázal, ako podnikať cirkulárne Vyše 100 podnikateliek a  podnikateľov sa učilo, ako na cirkulárne biznis modely, ako premeniť odpad na zdroj, ale aj odkiaľ na to vziať financie. Jednodňovým podujatím to nekončí, organizátori budú firmy podporovať aj po Summite. Ako to môže vyzerať v praxi ukázala počas Circular Summitu výstava výrobkov …

Recyklovať nestačí. Prvý Circular Summit ukázal, ako podnikať cirkulárne Čítajte viac »

sk_SKSK